Rajčatová omáčka k rybám

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 130 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6.9 mg
  • Draslík 351.8 mg
  • Vláknina 5614 mg
  • Vitamín A 5614 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev, petržel a cibuli nadrobno nakrájíme a osmahneme v kastrole na oleji. Zaprášíme moukou, zamícháme, přidáme rajčatový protlak a zalijeme rybím vývarem. Zmírníme plamen, chvíli povaříme a odstavíme.

  • 2

    Nakonec do omáčky přimícháme kousek másla a po jeho rozpuštění omáčku prolisujeme a dosolíme.

Komentáře k receptu