Pepřová omáčka s gorgonzolou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Sýr Gorgonzola
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 3 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 61.7 mg
  • Draslík 53.8 mg
  • Vláknina 644 mg
  • Vitamín A 644 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 75.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar a smetanu vlijeme do kastrolu a necháme přejít varem. Přidáme na kostičky nakrájený sýr a necháme jej za stálého míchání rozpustit.

  • 2

    Do omáčky vmícháme nasekanou petrželku, pepř, citronovou šťávu a podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu