Omáčka Pizzaiola

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 150 g Protlak rajčatový
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Oregano čerstvé
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 305 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 352.1 mg
  • Vláknina 4340.5 mg
  • Vitamín A 4340.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na rozehřátém olivovém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme oloupaný, nasekaný česnek a za stálého míchání restujeme asi 2 minuty.

  • 2

    Sterilovaná rajčata rozmačkáme vidličkou a vložíme do kastrolu spolu s rajčatovým protlakem, nasekanými bylinkami a kořením. Necháme vzkypět a vaříme asi 30 minut bez pokličky.

  • 3

    Z hotové omáčky odstraníme bobkový list a dochutíme ji solí a pepřem.

Komentáře k receptu