Pstruh na citrónu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 250 ml Víno bílé
  • 125 ml Máslo čerstvé
  • 60 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 303 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 159.5 mg
  • Draslík 810.9 mg
  • Vláknina 5375.5 mg
  • Vitamín A 5375.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu na pečícím plechu polijeme vínem a rozpuštěným máslem. Okořeníme a přidáme nakrájenou cibulku s mrkví. Všechno přikryjeme a pečeme asi 17 minut při 210 stupních C. Výpek z ryby smícháme na plameni se smetanou, citronovou šťávou a servírujeme ve zvláštní misce.

Komentáře k receptu