Grilovaná kuřecí prsa s česnekovou majonézou

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kuřecí prsa
  • 200 g Majonéza
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 68 g
  • Sodík 663 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 80 mg
  • Draslík 549.7 mg
  • Vláknina 2141 mg
  • Vitamín A 2141 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 6.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základ pro marinádu připravíme tak, že ve větší misce smícháme víno s olejem, římským kmínem, bobkovým listem, solí a pepřem. Dobře promícháme. Přidáme sušený tymián a semínek zbavenou najemno nasekanou chilli papričku. Opět promícháme.

  • 2

    Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na silnější nudličky. Maso smícháme s marinádou.

  • 3

    Čerstvou pažitku nasekáme najemno, smícháme se strouhankou a prozatím odložíme.

  • 4

    Česnek oloupeme, prolisujeme a rozmixujeme s majonézou, pepřem a solí. Také česnekovou majonézu zatím dáme stranou.

  • 5

    Kousky masa klademe na rošt a grilujeme na grilu předehřátém na nejvyšší stupeň asi 5 minut, dokud maso nezměkne. V průběhu grilování maso obracíme.

  • 6

    Grilované maso obalujeme ve strouhance. Podáváme horké, s miskou ochucené majonézy.

Komentáře k receptu