Rajčatový protlak s ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Rajčata
  • 50 g Ančovičky konzervované
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 131 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 10.6 mg
  • Draslík 425.7 mg
  • Vláknina 4177.2 mg
  • Vitamín A 4177.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme vroucí vodou a oloupeme slupky.

  • 2

    Dužinu propasírujeme přes síto, přimícháme nastrouhaný česnek, sůl, pepř, bylinky a protlak.

  • 3

    Necháme hodinu vařit.

  • 4

    Ančovičky utřeme s olejem a paprikou.

  • 5

    Protlak odstavíme z plotny a vmícháme směs z ančoviček.

  • 6

    Vhodnou přílohou jsou například vařené těstoviny.

Komentáře k receptu