Česnekový dip s bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 2 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 200 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 321.2 mg
  • Vláknina 4932.8 mg
  • Vitamín A 4932.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce doměkka, cca 20-25 minut. Oloupeme a necháme vychladnout. Z chleba odkrojíme kůrku, střídku krátce namočíme do studené vody. Poté vymačkáme.

  • 2

    Česnek oloupeme, nahrubo nasekáme nebo prolisujeme, utřeme se solí.

  • 3

    Brambory rozmačkáme, smícháme s chlebem, česnekem, přidáme olivový olej, citronovou šťávu, ocet, důkladně prošleháme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 4

    V míse necháme cca 1-2 hodiny vychladit. Jako přílohu použijeme např. bílý chléb.

Komentáře k receptu