Jabčánková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jablka
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 dl Víno bílé
  • 5 dl Bujón hovězí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 30101 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 14 mg
  • Draslík 656 mg
  • Vláknina 5672.5 mg
  • Vitamín A 5672.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý a osušený citron nastrouháme a pak z něj do sklenice vymačkáme šťávu.

  • 2

    Omytá a oloupaná jablka nastrouháme, dáme do hrnce, podlijeme vínem, přimícháme citronovou kůru a pod poklicí pomalu dusíme doměkka přibližně 10-15 minut. Pak směs rozmixujeme na protlak.

  • 3

    V druhém hrnci si rozpálíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným hovězím bujonem, vyšleháme dohladka a přivedeme k varu. Jíšku povaříme 4 minuty, přimícháme jablkový protlak, cukr, podle chuti sůl a dochutíme citronovou šťávou.

  • 4

    Jabčánkovou omáčku podáváme teplou.

Komentáře k receptu