Smetanová omáčka s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Kopr sterilovaný
  • 500 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 0.75 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1197 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 267.1 mg
  • Draslík 69.3 mg
  • Vláknina 2550 mg
  • Vitamín A 2550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve smetaně rozšleháme mouku, cukr, sůl a na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Poté přimícháme nakládaný kopr i s nálevem, vaříme dalších 5 minut, do omáčky zašleháme ocet, kysanou smetanu s rozšlehanými žloutky a už jen prohřejeme, aby se žloutky nesrazily.

Komentáře k receptu