Bylinková omáčka s kedlubnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Kedlubna
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Meduňka
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 225 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 244.9 mg
  • Vláknina 3890 mg
  • Vitamín A 3890 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky: kopr, meduňku, kerblík, pažitku omyjeme a velmi drobně pokrájíme.

  • 2

    Oloupané kedlubny pokrájíme na malé kousky, dáme je do rendlíku, přilijeme 1 litr vody, přidáme sůl, cukr a kedlubny uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 13-15 minut.

  • 3

    V zakysané smetaně dohladka rozmícháme hladkou mouku a za stálého míchání ji vlijeme ke kedlubnám a krátce, za stálého míchání ji povaříme. Omáčku odstavíme z plotny a po chvíli ji opatrně tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka. Přimícháme bylinky, dochutíme čerstvě pomletým bílým pepřem a případně solí.

  • 4

    Kedlubnovou omáčku servírujeme teplou.

Komentáře k receptu