Špagety na boloňský způsob pro děti

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 150 g Hovězí svíčková
  • 50 g Špagety, Makarony
  • 125 ml Protlak rajčatový sterilovaný
  • 800 ml Voda pitná
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hlíva ústřičná
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 21 mg
  • Draslík 496.6 mg
  • Vláknina 6951 mg
  • Vitamín A 6951 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a pomeleme na masovém strojku. Očistíme cibuli se stroužkem česneku a oboje pokrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. Malý kousek hlívy ústřičné (1 lžíce) omyjeme a pokrájíme na tenké proužky.

  • 2

    V hlubší pánvi s nepřilnavým dnem rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibuli s česnekem, pak přimícháme mleté maso, hlivu a restujeme 3 minuty. Za stálého míchání přidáme nastrouhanou mrkev a společně restujeme další 1 minutu. Primícháme rajčatový protlak, dochutíme třtinovým cukrem, bobkovým listem a přilejeme hovězí vývar (nebo bujón) bez soli. Pánev zakryjeme pokličkou a pomalu vše vaříme 15-17 minut. Hovězí maso omyjeme a pomeleme na masovém strojku. Očistíme si cibuli se stroužkem česneku a oboje pokrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, omyjeme aa nastrouháme nahrubo. Malý kousek hlívy ústřičné (1 lžíce) omyjeme a pokrájíme na tenké proužky.

  • 3

    Mezitím v druhém hrnci přivedeme vodu do varu. Vložíme do ní na malé kousky polámané špagety, přidáme 1 lžičku oleje a špagety uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Poté je scedíme a případně je ještě pokrájíme na menší kousky.

  • 4

    Uvařenou omáčku s masem (bez bobkového listu) rozmixujeme tyčovým mixérem na konzistenci, kterou potřebujeme podle věku dítěte. Omáčkou přelejeme špegety, zamícháme a rozdělíme na porce. Jednu porci podáváme hned teplou, druhé 2 porce po vychladnutí si můžeme dát do malých kelímků a zamrazíme je.

Komentáře k receptu