Omáčka ze smetánky lékařské (pampelišky)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 40 g Med včelí
  • 100 g Chřest sterilovaný
  • 20 g Pampeliškové listy
  • 40 g Základní světlá omáčka
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 544 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 10.8 mg
  • Draslík 248.6 mg
  • Vláknina 3945 mg
  • Vitamín A 3945 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme najemno nakrájenou cibulku. K cibulce přimícháme najemno nasekaný česnek a nasekané mladé lístky smetánky lékařské.

  • 2

    Vše promícháme, poté poklicí přiklopíme a podusíme.

  • 3

    Podušenou směs rozmixujeme. Celou směs nakonec zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Vše vaříme tak dlouho, dokud omáčka mírně nezhoustne.

  • 4

    Nakonec zahustíme základní světlou omáčkou. Poté ještě přimícháme chřest a ochutíme medem.

  • 5

    Podáváme k rakům říčním.

Komentáře k receptu