Olivovo-rajčatový dip

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 25 g Olivy zelené
  • 3 ks Citrony
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Tymián sušený
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 287 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 466.5 mg
  • Vláknina 12135.4 mg
  • Vitamín A 12135.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 80.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata nařízneme a přelijeme horkou vodou. Oloupeme, zbavíme zbytků po stopkách a nakrájíme na kostky. Dužinu jemně umixujeme a do pyré prolisujeme česnek. Přidáme olej, strouhanku a výrazně ochutíme solí a pepřem. Vymačkáme šťávu z citrónů a společně s tymiánem vmícháme. Olivy vypeckujeme a drobně nasekáme. Společně s petrželí vmícháme do dipu.

Komentáře k receptu