Bylinková omáčka z jogurtu a majonézy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 5 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Jogurt bílý
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 10 g Pažitka
  • 150 g Majonéza
  • 10 g Šťovík
  • 10 g Kerblík
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Aromat
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 604 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 527 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 9.8 mg
  • Draslík 552.5 mg
  • Vláknina 3881.5 mg
  • Vitamín A 3881.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.1 mg
  • Vitamín E 8.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve všechny bylinky důkladně omyjeme a osušíme, poté oloupeme cibuli a takto připravené suroviny najemno nasekáme.

  • 2

    V míse smícháme jogurt, majonézu, Aromat, sůl, pepř a citrónovou šťávu.

  • 3

    Nakonec přimícháme připravené bylinky s cibulí, necháme vychladnout a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu