Sametová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 315 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 308 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 14.8 mg
  • Vláknina 93 mg
  • Vitamín A 93 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hlubší pánvi rozpustíme máslo, odstavíme a vmícháme mouku. Zalijeme vývarem, dáme znovu na sporák a pozvolna přivedeme k varu. Provaříme cca 10 min, ochutíme solí, pepřem a přidáme trochu citronové šťávy.

  • 2

    Žloutek a smetanu smícháme s trochou omáčky, vlijeme zpět do pánve a varem necháme zhoustnout. Ihned podáváme např. s vepřovými žebírky, dušené rybě nebo kuřeti.

Komentáře k receptu