Fettuccine podle Alfreda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 350 g Těstoviny Fettuccine
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 537 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 58 g
  • Cholesterol 43.5 mg
  • Draslík 12.5 mg
  • Vláknina 4939.8 mg
  • Vitamín A 4939.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 63.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci zahřejeme máslo, vlijeme smetanu a uvedeme do varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut. Poté přidáme parmezán a dle chuti osolíme a opepříme. Plotnu vypneme.

  • 2

    Ve velkém hrnci připravíme těstoviny dle návodu na obalu.

  • 3

    Smetanovou omáčku znovu ohřejeme a vložíme do ní těstoviny. Ochutnáme a dokořeníme. Ihned podáváme s nastrouhaným parmezánem na posypání.

Komentáře k receptu