Kerblíková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Kerblík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 105 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 526 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.8 mg
  • Draslík 162 mg
  • Vláknina 2036.9 mg
  • Vitamín A 2036.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej a podusíme na něm nasekaný kerblík a najemno nasekanou chilli papričku.

  • 2

    Poté přilijeme vývar a provaříme do mírného zhoustnutí. Přimícháme základní hnědou omáčku, dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

  • 3

    Omáčka je vhodná k zelenině, zejména k zelenému hrášku a sójovým výhonkům.

Komentáře k receptu