Jehněčí kotletky přelité rajčatovým sosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.8 kg Jehněčí kotlety
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • 3 polévková lžíce Pesto rajčatové
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1049 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 73 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 84 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 297 mg
  • Draslík 1564 mg
  • Vláknina 3491.8 mg
  • Vitamín A 3491.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první si troubu nastavíme na grilování, a to na střední stupeň výhřevnosti. Do hrníčku dáme olej, česnek a bazalku, tyto přísady spolu promícháme. Když to máme hotové, pomocí mašlovačky tuto směsku rozetřeme na vedle dobře naklepané kotletky a vložíme na grilovací mřížku tak, aby se mohly zhruba 4-5 minut z obou stran grilovat. Grilovat můžeme do zlatova, abychom měli jistotu, že už jsou právě kotletky hotové.

  • 2

    Zatímco se nám kotletky grilují, připravíme omáčku: v malé mističce promícháme olej, med, hořčici, rajčata a bazalku. Přidáme trošku koření. Vzniklou omáčkou přelijeme právě vytažené ugrilované kotletky z trouby.

  • 3

    Grilované jehněčí kotlety znamenitě chutnají i samotné, ale rajčatová salsa z nich udělá to pravé jídlo. Můžeme je podávat také s novými brambory a zeleným salátem. Cibulka na salsu má být malá, nejlépe červená a nakrájená najemno. S bazalkou je to stejné jako s cibulkou. Rovněž nakrájet najemno.

Komentáře k receptu