Terina s telecím masem a pistáciovými oříšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 314 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 133.8 mg
 - Draslík 491.6 mg
 - Vláknina 2243.8 mg
 - Vitamín A 2243.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V mlýnku rozemeleme toustový chléb.
 - 
                                2
Do misky vložíme maso s pistáciovými oříšky, zeleným pepřem, tymiánem, česnekem, vejcem, solí a rozemletým toustovým chlebem. Promícháme a vmícháme polovinu vermutu.
 - 
                                3
Pečící formu na chléb nebo terinu vyložíme plátky slaniny, aby její konce přesáhly okraje.
 - 
                                4
Formu vyplníme masovou směsí, zakryjeme přesahujícími kousky slaniny a zalijeme zbytkem vermutu. Přiklopíme formu a dáme do vodní lázně. Při teplotě 160 stupňů pečeme 90 minut. Pokud je v nádobě místo, tak po hodině přilijeme malé množství vermutu.
 - 
                                5
Formu vyndáme z trouby a po vychladnutí dáme do lednice.