Indonéské masové kuličky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 6.67 ml Olej stolní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Kokos - mletý (Kopra)
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 139.8 mg
  • Draslík 458.1 mg
  • Vláknina 3617.4 mg
  • Vitamín A 3617.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mletého masa přidáme utřený česnek a vymícháme s vodou najemno. Přidáme kokos, vejce, koření a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme menší kuličky a opečeme je v rozehřátém oleji dozlatova.

  • 3

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu