Tvarohový dezert s pomerančem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 19 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 135.5 mg
- Draslík 594.5 mg
- Vláknina 14480 mg
- Vitamín A 14480 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.4 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, šťávu zachytíme do misky. 
- 
                                2Vejce rozklepneme, bílek oddělíme od žloutku. Z bílku vyšleháme tuhý sníh. Žloutek v misce smícháme s cukrem a pomerančovou šťávou, přidáme tvaroh, utřeme do hladka a vmícháme sníh z bílku. 
- 
                                3Zapékací kulatou formu vytřeme máslem a naplníme krémem, na něj naskládáme do vějířů dílky pomerančů. 
- 
                                4Dezert 10 minut zapékáme v troubě, kterou jsme předehřáli na 220°C. Pak teplotu zvýšíme na 250°C a pečeme dalších 5 minut, až má dezert zlatavý povrch. 
- 
                                5Posypeme nasekanými mandlemi a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        