Květák zapečený se sýrem a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 48.8 mg
 - Draslík 656 mg
 - Vláknina 8309 mg
 - Vitamín A 8309 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 85.2 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý květák uvaříme ve vařící osolené vodě téměř doměkka, ocedíme a rozdělíme na růžičky.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Dno posypeme trochou nastrouhaného sýru, poklademe květákem, opět posypeme sýrem smíchaným se strouhankou a pepřem a pokapeme rozehřátým máslem.
 - 
                                3
Pečeme v dobře vyhřáté troubě, až se sýr roztaví. Pokrm ozdobíme dílky rajčat a petrželkou.
 - 
                                4
Podáváme s vařenými bramborami.