Kuře s rýží po maďarsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 1177 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 73 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 83 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 330.8 mg
- Draslík 856.2 mg
- Vláknina 3269.5 mg
- Vitamín A 3269.5 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Máslo rozpustíme a vmícháme do něj ostrou kořenicí směs. Ochuceným máslem potřeme omyté a osušené kuře, položíme je na rošt a podsuneme pod něj plech. Kuře pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 45 minut. 
- 
                                2Propláchnutou rýži přivedeme k varu v 500 ml osolené vody, přikryjeme pokličkou a vaříme pod bodem varu asi 20 minut. 
- 
                                3Uvařenou rýži napěchujeme do šálku, vyklopíme na talíře a poprášíme paprikou. Přidáme naporcované kuře a podáváme s míchaným zeleninovým salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        