Litý koláč se švestkami
Suroviny
- 150 g Máslo čerstvé
- 150 g Máslo čerstvé
- 600 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 300 g Švestky
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Cukr moučkový
- 250 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Citronová kůra
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 22 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 147.4 mg
- Vláknina 3968.7 mg
- Vitamín A 3968.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse rozmícháme mléko, rozpuštěné máslo, cukr, vejce, sůl a citronovou kůru. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. 
- 
                                2Těsto nalijeme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Poklademe omytými, rozpůlenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou. 
- 
                                3Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě 30-40 minut. 
- 
                                4Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem. 
- 
                                5Příprava drobenky: V míse promícháme hrubou mouku s cukrem a máslem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        