Hovězí burger s pažitkovým dipem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Rukola
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 200 g Chléb Pita
  • 100 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 573 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 80.9 mg
  • Draslík 650 mg
  • Vláknina 4432.5 mg
  • Vitamín A 4432.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso osolíme, opepříme a vytvarujeme burgery.

  • 2

    Nasekanou pažitku, zakysanou smetanu a sůl smícháme.

  • 3

    Maso a pita chleby lehce potřeme olejem a grilujeme cca 5 minut. Na každý chléb dáme rukolu, burger, plátek nakládané červené řepy a trochu dipu.

  • 4

    Posypeme pepřem a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu