Polévka se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 155 g Hrášek
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rýže Arborio
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Slanina vepřová
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Vývar slepičí
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2211 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 5050 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 287 mg
  • Draslík 999.8 mg
  • Vláknina 6500.3 mg
  • Vitamín A 6500.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu a celer nakrájíme na plátky, cibuli najemno a asi 5min orestujeme na rozpáleném másle.

  • 2

    Přilijeme vývar, přidáme hrášek a asi 5min povaříme. Poté přidáme těstovinou rýži a vaříme dalších cca 5min až těstoviny změknou.

  • 3

    Ochutíme nakrájenou petrželkou, solí a pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu