Rýžový nákyp po indicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 57 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 9 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 25 mg
 - Draslík 80.8 mg
 - Vláknina 2590 mg
 - Vitamín A 2590 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1550.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Přebranou a propláchnutou rýži namočíme do malého množství vody.
 - 
                                2
Mléko uvedeme do varu, přidáme rýži a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme kardamom, cukr, zamícháme a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Nákyp zdobíme kompotovanými mandarinkami nebo jiným kompotovaným ovocem.