Sleď s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 665 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 363.5 mg
 - Vláknina 6303.8 mg
 - Vitamín A 6303.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sledě očistíme, odstraníme hlavy a stáhneme kůži. Ryby podélně rozpůlíme, osolíme, opepříme a narovnáme do olejem vymaštěného pekáčku.
 - 
                                2
Připravíme směs z najemno nakrájené cibule na zbylém oleji usmažené dozlatova, na plátky nakrájeného rajčete, nakrájených oliv, nasekané petrželky a nastrouhaného celeru. Směs krátce podusíme a navršíme na ryby v pekáčku.
 - 
                                3
Pečeme pod pokličkou za mírného podlévání doměkka.