Pečené ančovičky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 553 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 1339.5 mg
 - Vláknina 4407.3 mg
 - Vitamín A 4407.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté ančovičky rozložíme do zapékací mísy.
 - 
                                2
Smícháme šťávu z prolisovaných rajčat, olej, nasekanou petrželku a celer, nasekanou cibuli, nadrcený česnek, sůl a pepř. Směsí pokryjeme ančovičky, mísu vložíme do trouby a pokrm pečeme, až se šťáva vypeče.
 - 
                                3
Podáváme studené. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.