Zelená omáčka se smetanou a majonézou
Suroviny
- 200 g Majonéza
 - 150 g Špenát listový čerstvý
 - 50 g Petržel - nať
 - 50 g Kerblík
 - 50 g Estragon
 - 50 g Řeřicha
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný
 - 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 454 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 504 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 7.2 mg
 - Draslík 1331.1 mg
 - Vláknina 7566.3 mg
 - Vitamín A 7566.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 51.6 mg
 - Vitamín E 6.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listy špenátu, petržele, kerblíku, estragonu a řeřichy spaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme, opláchneme studenou vodou, vymačkáme a přes žíněný cedník prolisujeme.
 - 
                                2
Majonézu rozmícháme se solí, octem, pepřem a cukrem, přidáme prolisované bylinky, vmícháme smetanu a vychladíme.