Jehněčí kýta na grilu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 1018 mg
 - Bílkoviny 56 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 182 mg
 - Draslík 795.5 mg
 - Vláknina 2088.3 mg
 - Vitamín A 2088.3 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme a osušíme jehněčí kýtu.
 - 
                                2
Na každé straně uděláme na každé straně masa přibližně 8 otvůrků. Kýtu položíme do nerezové mísy, osolíme, opepříme a polijeme citrónovou šťávou, aby pronikla do otvorů.
 - 
                                3
Necháme 30 minut odpočinout.
 - 
                                4
Do každého otvůrku vložíme půl lžičky rozetřeného česneku a kostičku sýra.
 - 
                                5
Po obou stranách vetřeme do kýty pesto.
 - 
                                6
Zabalíme kýtu do pečícího papíru potřeného olejem a do pergamenového pečícího papíru.
 - 
                                7
Převážeme provázkem.
 - 
                                8
Na střední teplotu rozehřejeme gril s poklopem.
 - 
                                9
Na rošt potřený olejem položíme balíček s jehněčím masem a prohříváme 2 hodiny.
 - 
                                10
Po hodině obrátíme. Poté sejmeme z grilu a dáme na 20 minut stranou.
 - 
                                11
Odstraníme papír a maso nařežeme.
 - 
                                12
Otevíráme balíček opatrně, abychom zachytili všechnu šťávu. Ohřejeme ji a nalejeme na naporcované maso.
 - 
                                13
Podáváme s hořčicí, hlávkovým salátem a česnekovou bagetou.