Slaneček zapečený s brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1410 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 267 mg
- Draslík 1213.6 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slanečky vymáčíme, stáhneme kůži, vykucháme, vykostíme a nakrájíme na tenké proužky.
-
2
Máslem vymastíme zapékací misku, vložíme na ni vrstvu na kolečka nakrájených brambor, poté dáme vrstvu nakrájených slanečků. Vrstvy střídáme, až vše spotřebujeme. Horní vrstvu tvoří brambory, na které poklademe kousky másla.
-
3
Pokrm vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny.
-
4
Podáváme se saláty.