Zimní zeleninová hustá polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 65 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 466.5 mg
 - Vláknina 8995.2 mg
 - Vitamín A 8995.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané, omyté, na kostičky nakrájené brambory, omyté, oškrábané a na kolečka nakrájené mrkve, omytý a na kolečka nakrájený pórek, dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 20 minut doměkka.
 - 
                                2
Část uvařené polévky dáme do mixéru a rozmixujeme. Do hotového pyré přišleháme tolik vývaru, aby měla polévka dostatečnou hustotu.
 - 
                                3
Pozor, abychom polévku nepřešlehali, protože bramborový škrob by ji mohl změnit v lepkavou kaši.
 - 
                                4
Dochutíme a polévku podáváme horkou s jemně nasekanou petrželkou.