Malinovo-třešňový sirup
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9540 kcal
 - Sacharidy 2427 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 510 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 2427 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 7390 mg
 - Vláknina 218000 mg
 - Vitamín A 218000 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67366 mg
 - Vitamín E 8.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně dobře opláchneme, vypeckujeme a odložíme do mísy. Maliny opláchneme přes síto, necháme odkapat a pak je přidáme k třešním, dobře vše rozmačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme odstát do druhého dne.
 - 
                                2
Uvaříme sirup z 5 litru vody a 1 kg cukru. Maliny s třešněmi dáme do hustého síta, tlakem z nich vymačkáme šťávu.
 - 
                                3
Kolik šťávy budeme mít, tolik k ní přimícháme cukru, vše přidáme k uvařenému sirupu (např. 1 litr šťávy + 1 litr cukr), chvíli povaříme, posbíráme pěnu a přecedíme.
 - 
                                4
Horký sirup naléváme přes trychtýř do čistých suchých lahví a uzavřeme je víčky.