Dort se sardinkami a bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 586 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 159.6 mg
 - Draslík 757.5 mg
 - Vláknina 8225 mg
 - Vitamín A 8225 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 42.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme doměkka, scedíme, oloupeme a protlačíme sítem do mísy. Necháme vychladnout.
 - 
                                2
Očištěnou petrželku jemně nasekáme společně s oloupaným stroužkem česneku. Sardinkám odtrhneme hlavičku, vykucháme je, vykostíme, propláchneme pod tekoucí studenou vodou a otevřené položíme na savý kuchyňský papír, aby okapala voda.
 - 
                                3
V míse rozetřeme tvaroh s rozmačkanými bramborami, vmícháme vejce, nasekanou petrželku a česnek, špetku soli a špetku čerstvého mletého
 - 
                                4
pepře. Všechno dobře promícháme a tak získáme hladkou hmotu.
 - 
                                5
Nízkou dortovou formu vytřeme 2 lžícemi oleje a urovnáme do ní v jednolité vrstvě směs brambor a tvarohu. Na tuto vrstvu rozložíme sardinky, trochu je do spodní vrstvy vtlačíme a potřeme zbývajícím
 - 
                                6
olejem.
 - 
                                7
Dortovou formu dáme do předehřáté trouby na 180°C a přibližně 20 minut pečeme, dokud nebude povrch nazlátlý. Hotový slaný dort můžeme podávat teplý, ale i studený.