Zapečená zelenina se sýrem a žampiony
Suroviny
- 340 g Žampiony čerstvé
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 g Sýr Čedar
 - 60 ml Olej olivový
 - 180 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 ks Tykev
 - 1 ks Květák
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 471 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 391 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 43.8 mg
 - Draslík 1377.3 mg
 - Vláknina 14989.5 mg
 - Vitamín A 14989.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 143.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 289.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tykev zbavíme semen, nakrájíme na kousky, pokapeme polovinou oleje a pečeme ji v pekáči asi dvacet pět minut doměkka.
 - 
                                2
V osolené vodě povaříme květák, scedíme ho, z vývaru si uschováme 180 ml a na zbytku oleje osmažíme plátky žampionů pět minut.
 - 
                                3
Na másle vaříme dvě minuty mouku a pepř, vmícháváme vývar z květáku. Po třech minutách přidáme i mléko. Deset minut směs povaříme, pak ji odstavíme z ohně, přidáme hořčici a nastrouhaný sýr. Popřípadě podle chuti koření.
 - 
                                4
Tykev smícháme s květákem a rozdělíme je do čtyř ohnivzdorných misek. Na zeleninu poklademe houby a zalijeme je omáčkou. Povrch posypeme sýrem a pečeme je třicet pět minut.