Husí prsa a stehna na hříbkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 54 g
 - Sodík 355 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 10.7 mg
 - Draslík 407.4 mg
 - Vláknina 2024.3 mg
 - Vitamín A 2024.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.3 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V kastrole na rozehřátém husím sádle osmažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek utřený se solí. Přidáme očištěná, omytá husí prsa a stehna, osolíme a dusíme doměkka. Občas maso podlijeme vývarem.
 - 
                                2
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, podusíme, znovu podlijeme vývarem a povaříme. Do šťávy vložíme husí prsa a stehna.
 - 
                                3
Očištěné, na plátky nakrájené hříbky podusíme na másle a vmícháme do pokrmu.