Zelná polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 798 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 214.5 mg
 - Vláknina 3802 mg
 - Vitamín A 3802 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kysané zelí překrájíme, propláchneme vodou, zalijeme částí vody a uvaříme do poloměkka.
 - 
                                2
Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, kterou zamícháme do předvařeného zelí. Vše zvolna vaříme nejméně 20 minut.
 - 
                                3
Potom přidáme předvařené brambory, uvaříme je doměkka, přilijeme mléko a polévku krátce povaříme.
 - 
                                4
Nakonec hotovou polévku dochutíme solí a povaříme.
 - 
                                5
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání.