Pečený kapr s kmínem a salátem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 494 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 162 mg
- Draslík 801.1 mg
- Vláknina 11195 mg
- Vitamín A 11195 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Očištěného kapra omyjeme a osušíme. Půlku omytého citronu nakrájíme na plátky, kůži kapra nařízneme a do řezů vkládáme připravené plátky. Rybu osolíme a posypeme kmínem. 
- 
                                2Pekáček vymažeme máslem, vložíme kapra a nakrájené máslo. Pečeme v silně vyhřáté troubě asi 30 minut. Během pečení kapra přeléváme výpekem nebo vodou. 
- 
                                3Na talíře upravíme omyté listy salátu a přidáme kolečka citronu. Na listy položíme porce kapra a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        