Moravské zelí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 177 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 11 g
- Sodík 219 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 580.4 mg
- Vláknina 10699 mg
- Vitamín A 10699 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nastrouhané zelí dáme do hrnce a zalijeme horkou vodou. 
- 
                                2Přidáme nakrájenou cibuli, sádlo, osolíme a okmínujeme. 
- 
                                3Uvaříme doměkka. 
- 
                                4Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, zasypeme hladkou moukou a připravíme jíšku. 
- 
                                5Zředíme ji vodou ze zelí, rozmícháme dohladka. K zelí přidáme nastrouhaný brambor, jíšku a dochutíme. 
- 
                                6Nkonec zelí okyselíme octem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        