Špagety s omáčkou Carbonara
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 475 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 14 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 191.1 mg
- Draslík 248.8 mg
- Vláknina 5383.2 mg
- Vitamín A 5383.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Nejprve uvaříme špagety v osolené vodě al dente a scedíme. 
- 
                                2Mezitím ze slaniny odkrojíme kůži, slaninu nakrájíme na nudličky a na pánvi při střední teplotě dokřupava opečeme. Na papírové utěrce necháme okapat. 
- 
                                3V misce rozšleháme vejce, smetanu, nastrouhaný parmazán, přidáme slaninu, promícháme a omáčkou přelijeme horké těstoviny. 
- 
                                4Zvolna zahříváme cca 1min dokud omáčka mírně nezhoustne. 
- 
                                5Rozdělíme na talíře, posypeme nahrubo drceným pepřem, dozdobíme snítkou bylinek a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        