Krémová žampionová polévka s bramborami

Hodnocení 4x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 600 ml Vývar drůbeží
  • 4 ks Brambory
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.666667 hrnek Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 hrnek Mléko polotučné
  • 0.5 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 632 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 46.7 mg
  • Draslík 2342.1 mg
  • Vláknina 17741.9 mg
  • Vitamín A 17741.9 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 86.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min na plátky nakrájené žampiony. Poté k nim vmícháme mouku, zalijeme vývarem a mlékem. Přidáme na menší kousky nakrájené brambory, přivedeme k varu a zvolna cca 15min provaříme, až brambory změknou.

  • 2

    Přilijeme citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou petrželku a vmícháme smetanu.

  • 3

    Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme šlehačkou a posypeme petrželkou.

Komentáře k receptu