Celozrnné těsto na kynuté knedlíky z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
 - Sacharidy 65 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 55.7 mg
 - Vláknina 20420.3 mg
 - Vitamín A 20420.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu a olej, přisypeme smíchané oba druhy mouky, uprostřed uděláme malý důlek a do něj rozdrobíme droždí, které posypeme cukrem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
 - 
                                2
Pokud se u pekárny doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                3
Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro těsto a pekárnu zapneme.
 - 
                                4
Po ukončení programu přístroj vypneme, vyndáme formu a vyjmeme z ní těsto.
 - 
                                5
Na kynuté přílohové knedlíky z těsta vytvoříme dvě šišky, necháme je alespoň 10 minut kynout a pak uvaříme.