Telecí plíčky po vídeňském způsobu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Telecí plíce
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Cukr kostkový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • 0.5 dl Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 540.6 mg
  • Draslík 1131.1 mg
  • Vláknina 29871.2 mg
  • Vitamín A 29871.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 90.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme telecí plíce a po vychladnutí je nakrájíme na nudle.

  • 2

    Nakrájíme cibuli na větší kousky a podusíme dobleda na másle. Přidáme několik kuliček pepře, zrnek nového koření, bobkový list, trochu tymiánu a citronovou kůru.

  • 3

    Udušenou cibuli zaprášíme moukou, necháme podusit, přidáme trochu octa a vývar tak, aby jsme neměli omáčku příliš hustou ani řídkou.

  • 4

    Osolíme a nechám provařit. Přecedíme a do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, 2 kostky cukru a nakrájené plíčky. Vše necháme chvilku povařit.

  • 5

    Zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme předem rozšlehali žloutky. Pokud máme plíčky málo kyselé, dochutíme trochou octa nebo citronovou šťávou.

Komentáře k receptu