Telecí plíčky po vídeňském způsobu
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 600 g Telecí plíce
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Nové koření celé
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Cukr kostkový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 5 ks Pepř černý celý
- 2 špetka Tymián sušený
- 0.5 dl Ocet vinný
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 17 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 540.6 mg
- Draslík 1131.1 mg
- Vláknina 29871.2 mg
- Vitamín A 29871.2 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 90.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme telecí plíce a po vychladnutí je nakrájíme na nudle.
-
2
Nakrájíme cibuli na větší kousky a podusíme dobleda na másle. Přidáme několik kuliček pepře, zrnek nového koření, bobkový list, trochu tymiánu a citronovou kůru.
-
3
Udušenou cibuli zaprášíme moukou, necháme podusit, přidáme trochu octa a vývar tak, aby jsme neměli omáčku příliš hustou ani řídkou.
-
4
Osolíme a nechám provařit. Přecedíme a do hotové omáčky přidáme citronovou šťávu, 2 kostky cukru a nakrájené plíčky. Vše necháme chvilku povařit.
-
5
Zalijeme kyselou smetanou, ve které jsme předem rozšlehali žloutky. Pokud máme plíčky málo kyselé, dochutíme trochou octa nebo citronovou šťávou.