Vepřová pečeně na víně
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Moravské uzené maso
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Okurky nakládané
- 1 ks Petržel kořen
- 0.1 l Víno bílé
- 1.5 kg Vepřová kýta
- 0.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 37 g
- Sodík 1352 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 144.9 mg
- Draslík 819.1 mg
- Vláknina 4814.1 mg
- Vitamín A 4814.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme. Poté ho protkneme slaninou, zeleninou okurkami a uzeným masem nakrájenými na klínky. Zbylou slaninu vyškvaříme a vložíme na ni upravené maso a za častého podlévání pečeme do měkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme ze šťávy, kterou zaprášíme moukou, zalijeme vínem a povaříme. Hotovou šťávou maso přeléváme.
-
3
Jako přílohy jsou vhodné smažené noky , bramborové krokety a saláty.