Telecí brzlík dušený na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 284 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 279 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 336.5 mg
 - Draslík 647.7 mg
 - Vláknina 903.2 mg
 - Vitamín A 903.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 63.4 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný brzlík povaříme v osolené vodě 5 minut, ponoříme do studené vody a necháme okapat.
 - 
                                2
Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přisypeme mletou papriku a osmahneme. Přidáme na kousky pokrájený brzlík, podusíme ve vlastní šťávě a podlijeme. Dusíme do měkka.
 - 
                                3
Šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme a dodusíme.
 - 
                                4
Podáváme s nočky, vařenými bramborami nebo s těstovinami.