Kroupový vývar s rajčatovou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 214 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 3.3 mg
 - Draslík 253.6 mg
 - Vláknina 7329 mg
 - Vitamín A 7329 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kroupy umeleme na strojku na mák, vložíme je do osolené vody, přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu, cibuli a vše vaříme doměkka.
 - 
                                2
Odvar procedíme, přilijeme rajčatovou šťávu, přidáme máslo, petrželku a dále už nevaříme.
 - 
                                3
K polévce podáváme na nudličky nakrájenou žemli, nasucho opraženou a pokapanou máslem.