Pikantní játrový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 648 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 540.5 mg
 - Draslík 514.5 mg
 - Vláknina 170 mg
 - Vitamín A 170 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 35.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná a omytá játra nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme.
 - 
                                2
Játra napichujeme na špízy střídavě s plátky anglické slaniny.
 - 
                                3
Špízy zvolna opečeme na oleji, do výpeku přidáme hořčici, krátce orestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem). Šťávu povaříme, nakonec přilijeme smetanu.
 - 
                                4
Špízy rozdělíme na talíře, přelijeme přecezenou šťávou a podle chuti osolíme.