Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce
Suroviny
- 120 g Ořechy lískové
 - 50 g Hrozinky
 - 230 g Rajčata
 - 50 g Oříšky piniové
 - 600 g Mořský jazyk
 - 150 ml Voda pitná
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Kopr čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 250 dkg Fazolové lusky zelené
 - 0.5 kg Brambory vařené
 - 0.2 hrnek Olej olivový
 - 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1083 kcal
 - Sacharidy 120 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 529 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 95 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 2918.4 mg
 - Vláknina 54289 mg
 - Vitamín A 54289 mg
 - Vitamín B6 1.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.6 mg
 - Vitamín E 9.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu olivového oleje, vložíme do něj 2 omyté, papírovými utěrkami osušené a moukou zaprášené rybí filety, smažíme 5-6 minut, pak je zabavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a stejným způsobem osmažíme zbývající dva filety.
 - 
                                2
Vezmeme si hlubokou pánev, rozehřejeme na ní 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, opékáme ji 7-8 minut, přidáme rozinky, lískové a piniové oříšky a směs ještě 1-2 minuty opékáme. Přidáme rajčata a ještě asi 5 minut podusíme. Pak přidáme ocet a vaříme zvolna 5 minut. Přidáme petrželku, vodu, sůl, pepř a dalších 5 minut zahříváme. Přidáme rybu a na mírném ohni ji 10 minut prohřejeme.
 - 
                                3
Když je pokrm hotový, servírujeme ho s vařenými bramborami a fazolkami, ozdobený koprem a plátky citronu.