Fenykl v remuládě
Suroviny
- 1 kávová lžička Kapary
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Fenykl sladký - hlíza
 - 2 ks Šalotka
 - 2 ks Okurky nakládané
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Estragon
 - 2 polévková lžíce Hořčice Dijonská
 - 3 polévková lžíce Majonéza
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 140 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 1490 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 458 mg
 - Vláknina 4870.5 mg
 - Vitamín A 4870.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z omytého fenyklu odstraníme tuhá vnější lůžka a jádro, potom jej příčně nakrájíme na tenké plátky.
 - 
                                2
Nakrájený fenykl vložíme do mísy, promícháme s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, estragonem, hořčicí, kapary, nadrobno nakrájenými okurkami, majonézou a citronovou šťávou. Salát podle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                3
Podáváme k uzeným rybám, krabímu masu a studeným pečeným masům.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                